Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιπλέον 50 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σε 24 ώρες

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.672. Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν. Δεν καταγράφηκε νέος θάνατος και τα θύματα παραμένουν 193. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Επιπλέον 50 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σε 24 ώρες

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 50, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες είκοσι τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ τρία εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Καταγράφονται δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, έξι κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.672 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 3672 κρουσμάτων, 919 (25%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v