Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξήντα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, πόσα είναι «εισαγωγής»

Νέα αύξηση καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο και πλέον ο αριθμός των μολύνσεων αντιστοιχεί σε 3.732. Δεν καταγράφεται ωστόσο νέα απώλεια ανθρώπινης ζωής. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 962 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Εξήντα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, πόσα είναι «εισαγωγής»

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 60, σύμφωνα με το υπ. Υγείας, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.732 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Σε ότι αφορά τα σημερινά κρούσματα:

  • 40 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 3732 κρουσμάτων, 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v