Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήμος Κερατσινίου: Ενεργειακή αναβάθμιση 1,5 εκατ. ευρώ δύο εμβληματικών κτιρίων

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα επιφέρει μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 1.400.000 kWh/yr που θα οδηγήσει και σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 460tn/yr.

Δήμος Κερατσινίου: Ενεργειακή αναβάθμιση 1,5 εκατ. ευρώ δύο εμβληματικών κτιρίων

Δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση δύο εμβληματικών κτιρίων: του δημαρχείου Κερατσινίου και του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», συνολικού κόστους 1.478.173 ευρώ, εκ των οποίων τα 880.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Αττικής και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του δήμου.

Την απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του δήμαρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκου, της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου και του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση.

Ο κ Πατούλης αναφερόμενος στη συνυπογραφή και τη δημιουργική συνεργασία με τον δήμαρχο Χ. Βρεττάκο, για αυτό το «εμβληματικό έργο», σημείωσε ότι θα συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δύο δημοτικών κτιρίων».

Τόνισε τη μέριμνα της Περιφέρειας για την ισότιμη ανάπτυξης όλων των Δήμων και ιδιαίτερα των υποβαθμισμένων περιοχών τους και διαβεβαίωσε ότι «Σε συνεργασία με τους Δήμους, στοχεύουμε στη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίνοντας έμφαση σε έργα που θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη, η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα επιφέρει μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 1.400.000 kWh/yr που θα οδηγήσει και σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 460tn/yr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v