Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι έδειξαν τα rapid test σε Κοζάνη και Εορδαία

Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας και τις πλατείες Νίκης και Λασσάνη στην Κοζάνη.

Τι έδειξαν τα rapid test σε Κοζάνη και Εορδαία

Κοντά 800 πολίτες προσήλθαν το τελευταίο 48ώρο για να εξεταστούν για κορωνοϊό με rapid tests στην Κοζάνη και στο Εμπόριο Εορδαίας. Την ίδια ώρα, στα 42 νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Απ’ αυτά τα 24 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 17 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Σήμερα Σάββατο ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 24 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 207 rapid tests στην Κοζάνη, εκ των οποίων βρέθηκαν 11 θετικά, ενώ στο Εμπόριο Εορδαίας από τα 91 rapid tests που διενεργήθηκαν βρέθηκε μόνο 1 θετικό.

Ωστόσο, και στην χθεσινή διεξαγωγή των τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι.

Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης. Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα, ήτοι 1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης.

Τέλος, τη Δεύτερα 19 Οκτωβρίου, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πόλη των Σερβίων, από τις 11:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ., προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, όσοι κάτοικοι το επιθυμούν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας ανακοίνωσε τη συνέχιση της οργανωμένης δράσεως διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοιού SARS-COV2 (Rapid test) στην Π.Ε. Κοζάνης λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v