Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για την καταγραφή κρουσμάτων

Η διενέργεια της έρευνας μετά από τα δημοσιεύματα για παράλληλα συστήματα καταγραφής ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη. Για κακόβουλα δημοσιεύματα μιλούν Π. Αρκουμανέας και Ν. Χαρδαλιάς.

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για την καταγραφή κρουσμάτων

Αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποτελούν τα καταγγελόμενα για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊου από τον ΕΟΔΥ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας , διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Δημοκρατία». Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα καλέσει τους πρώτους μάρτυρες για κατάθεση με στόχο να διαπιστώσει τη βασιμότητα τους. Πάντως, κυβέρνηση και ΕΟΔΥ έχουν διαψεύσει τα δημοσιεύματα περί διπλού τρόπου καταγραφής κρουσμάτων. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

Απαράδεκτα και κακόβουλα χαρακτήρισε σήμερα τα δημοσιεύματα ο Παναγιώτης Ακουμανέας, επικεφαλής του ΕΟΔΥ. Είπε ότι υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής, το Ενιαίο Μητρώο Ασθενών Covid-19 και τα στοιχεία που μπαίνουν σε αυτό αναλύονται από τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ. Οσα γράφτηκαν χθες τα θεωρούμε αβάσιμα. Δεν υπάρχουν διπλές καταγραφές κρουσμάτων, ούτε προσωπικές μεταξύ μας διαφορές, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v