Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα για Γυμνάσια και Δημοτικά

Κλειστές θα παραμείνουν οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με την υπ. Παιδείας. Με δύο υποχρεωτικά self-tests, Δευτέρα και Πέμπτη, θα ελέγχονται οι μαθητές λυκείου.

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα για Γυμνάσια και Δημοτικά

Πριν από το Πάσχα δεν θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε τη διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα.

Υποχρεωτικά είναι τα δύο self-tests την εβδομάδα. Από τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθεύονται το δεύτερο self-test, για να το κάνουν την Πέμπτη το πρωί. Υπογράμμισε πως τα τεστ θα πρέπει να γίνονται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια θα πρέπει να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα το αποτέλεσμα. Αν είναι αρνητικό, εκδίδεται μία «κάρτα εισόδου» στο σχολείο.

Οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της 1ης διδακτικής ώρας. Εάν δεν έχει εκτυπωτή, επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας. Ο Διευθυντής του σχολείου έχει την ευθύνη για να ελέγχει τις βεβαιώσεις των καθηγητών.

Προανήγγειλε μάλιστα την επέκταση του μέτρου και σε οδηγούς σχολικών, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό. Για τα κυλικεία προβλέπεται προσαρμοσμένη λειτουργία, στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v