Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ποια νοσηλευτικά ιδρύματα επαναλειτουργούν από την ερχόμενη εβδομάδα ως non-CoViD και τι θα γίνει με το "Ερρίκος Ντυνάν".

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα η επαναλειτουργία τμημάτων στο ΕΣΥ, όπως χειρουργείων, τα οποία είχαν διατεθεί για κάλυψη αναγκών της CoViD-19, μεταδίδει το Iatronet.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων, τα οποία δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα.

"Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως η κάμψη που παρουσιάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο στις εισαγωγές σε απλές κλίνες νοσηλείας, όσο και στην μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονική λειτουργία των νοσοκομείων", είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, για να εξηγήσει:

  • Την επόμενη Παρασκευή, 21 Μαΐου, το νοσοκομείο Θριάσιο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της κανονικής λειτουργίας. Επανέρχεται, δηλαδή, στην κανονική του λειτουργία και σταματάει η αποκλειστική του χρήση ως νοσοκομείο Covid.
  • Την Κυριακή, 23 Μάϊου, θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή λειτουργία του νοσοκομείου Σισμανογλείου.
  • Την επόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Γ. Γεννηματάς και Αττικόν, θα δοθούν οι κλίνες που είχαν δεσμευτεί για τον κορωνοϊό σε περιστατικά τα οποία είναι non Covid.

Το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα θα εκτυλιχθεί ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Πηγή: Iatronet

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v