Θεμιστοκλέους: Εντός του μήνα ο εμβολιασμός κατ' οίκον, η σύσταση για τα παιδιά

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την ομάδα 25-29 ετών. Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός της ομάδας 18-29 ετών. Τι είπε ο Γ.Γ. για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Θεμιστοκλέους: Εντός του μήνα ο εμβολιασμός κατ' οίκον, η σύσταση για τα παιδιά

«Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τόνισε δε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ πρωταθλητές στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα, η συμμετοχή πάει πολύ καλά.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο φάσεις κι εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη εβδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό παιδιών, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού αλλά ηλικίας 12-15 ετών. Πρόσθεσε ότι όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως, τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v