Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

«Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός, να μην είναι εμβολιασμένος», υποστήριξε ο καθηγητής. Τι πιστεύει για τα «προνόμια».

Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης. Όπως ανέφερε, είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική προτεραιότητα στη χώρα και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν. Πρότεινε δε να μπουν στο «παιχνίδι» οι οικογενειακοί γιατροί, για να βοηθήσουν σε αυτή τη διαχείριση και τον εμβολιασμό καθώς, όπως είπε, πρόκειται για οικεία πρόσωπα και τα άτομα νιώθουν εμπιστοσύνη. 

Μάλιστα, τόνισε την υποχρεωτικότητα των εμβολίων ειδικότερα για τον στενό κρατικό πυρήνα, που είναι κρίσιμος για τις υπηρεσίες της χώρας. «Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός, να μην είναι εμβολιασμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, είπε πως δεν προτιμά τον όρο προνόμια αλλά μίλησε για «διαφορετική συμπεριφορά» προς τους εμβολιασμένους, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κουβάλανε κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v