Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λινού: Να αποφύγουν το Johnson & Johnson γυναίκες κάτω των 50

Το εμβόλιο μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και ανθρώπους άνω των 50, σύμφωνα με την καθηγήτρια. Η σύσταση για όσους έκαναν μία δόση AstraZeneca.

Λινού: Να αποφύγουν το Johnson & Johnson γυναίκες κάτω των 50

Να αποφεύγεται η χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson σε γυναίκες κάτω των 50 χρόνων, συνέστησε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, τονίζοντας ωστόσο ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να αποσυρθεί.

«Στον αμερικανικό ΕΟΔΥ λένε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 καλό θα είναι να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο. Και με αυτό το εμβόλιο, σπανιότερα μεν, δημιουργήθηκαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια. Στην Αμερική λένε για 7 παρενέργειες στο εκατομμύριο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι το Johnson & Johnson μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών.

Όπως πρόσθεσε, το Johnson & Johnson καλύπτει και όλα τα νέα στελέχη του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά στο AstraZeneca, δήλωσε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για το αν ανακατέψουμε τα εμβόλια, θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε τη δεύτερη δόση, με τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v