Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους στη Χαριά Ηλείας

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης. Το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Μεσολογγίου.

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους στη Χαριά Ηλείας

Εκπαιδευτικού αεροσκάφους κατέπεσε στην Χαριά Ηλείας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο χειριστής και ένας συνεπιβάτης.

Όπως μεταδίδει ο Σκάϊ, το αεροσκάφος, μετά την πτώση του ανεφλέγη ενώ στο σημείο βρέθηκαν οι δυο επιβαίνοντες απανθρακωμένοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Μεσολογγίου.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνεπιβάτης του μονοκινητήριου αεροπλάνου ήταν εθελοντής - διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, Διονύσης Τσιρόγλου τόνισε ότι «ο Κώστας ήταν αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου, μάχιμος και από τους πρώτους συνεργάτες μου στην δημιουργία της ομάδας» και πρόσθεσε: «Η τελευταία του μεγάλη αποστολή ήταν στη φωτιά στο Μάτι, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι ήταν εκπαιδευμένος, αφού είχε τελειώσει την σχολή εθελοντών - διασωστών».

Επίσης, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και πριν από τρεις ημέρες που τον είδα, μου είπε ότι "απέχω για λίγο από την εθελοντική ομάδα, διότι κάνω εκπαιδεύσεις, ώστε να πάρω το δίπλωμα του πιλότου"».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας, μου είχε δώσει την υπόσχεση, πως όταν πάρει το δίπλωμα του πιλότου, θα μας προσέχει από ψηλά».

Ανακοίνωση της ΥΠΑ

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους των δύο επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας στο χωριό Χαριά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο (2) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2μισή ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου-Ανδραβίδας-Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v