Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kiosky’s Convenience Stores: Πως μπορείς να γίνεις μέρος μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής ιστορίας

Επέκταση του δικτύου προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να αγγίξει τα 100 καταστήματα δρομολογεί η επιχείρηση. Πώς μπορεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα ένας κατάστηματάρχης. Advertorial.

Kiosky’s Convenience Stores: Πως μπορείς να γίνεις μέρος μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής ιστορίας

Τα ελληνικά success stories έχουν αδιαφιλονίκητα μια θέση στην καρδιά όλων μας. Είτε εξετάζει κανείς μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιστορία από την σκοπιά του καταναλωτή είτε από την ίδια την επιχειρηματική προοπτική ως εν δυνάμει επενδυτής, οι πρώτες σκέψεις που γεννιούνται είναι «πώς» ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προκαλούνται με την ιδέα του «γιατί όχι και εγώ».

Ένα από τα πρόσφατα success stories που έκανε την εμφάνισή του στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον – ναι, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακούει στο όνομα Kiosky’s Convenience Stores. Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά σήματα της μικρής λιανικής αλλά και ένα από τα πιο δυναμικά brand στη χώρα μας. Στο δίκτυο του συγκαταλέγονται σήμερα περισσότερα από 55 καταστήματα στην Αττική και σε πόλεις της περιφέρειας. Τι είναι αυτό που κάνει τα Kiosky’s τόσο αγαπητά στον κόσμο όμως; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες που προσφέρει στους καταναλωτές του.

Η βασική ιδέα στην οποία στηρίζεται το Kiosky’s είναι το one stop shop με το «πάντρεμα» πέντε καταστημάτων σε έναν προορισμό κάνοντας τη ζωή των καταναλωτών πιο εύκολη! Τα Kiosky’s είναι και κάτι περισσότερο από αυτό όμως. Είναι η γειτονιά, οι άνθρωποι που ξέρεις και ο καλύτερος γείτονας που θα μπορούσες να έχεις. Από εκεί λοιπόν μπορείς να περάσεις για να κάνεις γρήγορα τα μικροψώνια σου, να απολαύσεις τον καφέ και το σνακ σου φεύγοντας για τη δουλειά, να διαβάσεις τα φρέσκα νέα του ημερήσιου τύπου, ακόμη και να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Φυσικά, αν δεν έχεις την άνεση του χρόνου να τα κάνεις όλα αυτά, μπορείς απλά να μπεις στο ekioskys.gr για τις παραγγελίες σου κάνοντας τις αγορές σου όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από το πρωί μέχρι τις 22.30 το βράδυ!

Τα Kiosky’s Convenience Stores κερδίζουν συνεχώς έδαφος και όπως αντιλαμβάνεται κανείς όχι τυχαία. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η ζήτηση των Franchisee πρόκειται να οδηγήσει την επέκταση του δικτύου μέχρι το τέλος του 2021 αγγίζοντας τα 100 καταστήματα. Και αυτό φαίνεται να είναι μόνο η αρχή.

Με απαρχή το 2021, τα Kiosky’s Convenience Stores υλοποιούν ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης στη βάση του τρίπτυχου:

  1. Διεύρυνση του δικτύου φυσικών καταστημάτων
  2. Ενίσχυση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ekiosky’s
  3. Ενδυνάμωση του καναλιού διανομών

Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στη μικρή λιανική, δημιουργώντας παράλληλα το καινοτόμο μοντέλο της λιανικής του μέλλοντος.

Το κατάστημα της γειτονιάς γίνεται το κέντρο της πόλης

Τα Kiosky’s Convenience Stores είναι τα μεγαλύτερα - μικρά καταστήματα της γειτονιάς που εξυπηρετούν σήμερα περισσότερους από 100.000 καταναλωτές καθημερινά και αποτελούν το μοναδικό brand που καλύπτει ήδη, σε επίπεδο διανομής προϊόντων μικρής λιανικής, περισσότερο από το 90% της γεωγραφίας της Αττικής.

Σε μια επίσκεψη -είτε φυσική είτε ψηφιακή- ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε περισσότερους από 2.000 κωδικούς ειδών μικρής λιανικής και ειδών περιπτέρου ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αγοράσει καφέ και είδη φούρνου. Αυτή η εμπειρία εξασφαλίζει περισσότερες επισκέψεις και αγορές στο κατάστημα μέσα στην ημέρα. Χαρακτηριστικό των Kiosky’s Convenience Stores είναι ότι λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με διευρυμένο ωράριο, 16 ή 24 ωρών και προσφέρουν δωρεάν διανομή κατ ‘οίκον, μέχρι τις 22:30 το βράδυ.

Ενεργό μέρος της εμπειρίας Kiosky’s είναι και η υποστήριξη από το κέντρο εξυπηρέτησης, στο οποίο είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να κάνουν τις παραγγελίες τους, να μάθουν την εξέλιξη της διανομής ή για να ενημερωθούν για τις προσφορές και τα νέα προϊόντα.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου Kiosky’s Convenience Store;

Αρχικά να επισημάνουμε ότι το business model των Kiosky’s Convenience Stores και τα οφέλη του συνοψίζονται στα εξής:

  • εμπορικές συμφωνίες με τους προμηθευτές των προϊόντων
  • πλήρη υποστήριξη στην κατασκευή, ανάπτυξη και προβολή του καταστήματος
  • αποκλειστικότητα της περιοχής και διανομής

Τα παραπάνω έρχονται να διασφαλίσουν την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία του νέου καταστήματος, όπου με την ενεργή καθοδήγηση, συμμετοχή και συμβουλευτική των στελεχών της εταιρείας μπορεί κανείς να αναμένει άμεσα θετικά αποτελέσματα. Η συνεργασία με το Kiosky’s ξεκινάει με την έρευνα αγοράς για τη δυναμική της περιοχής και τις καταναλωτικές συνήθειες των κατοίκων της καθώς και την επιλογή του καταστήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι από 65 έως 120τμ.

Κατά τη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας του Kiosky’s Convenience Store, η εταιρεία θα βρίσκεται στο πλευρό σου από την πρώτη κιόλας στιγμή για να σου παρέχει πλήρη υποστήριξη, αναλαμβάνοντας ακόμη και την κατασκευή του καταστήματος, την παροχή του βασικού εξοπλισμού και τις εμπορικές συμφωνίες. Φυσικά, πριν την έναρξη της επιχείρησής σου είναι σημαντικό να μάθεις και να εξοικειωθείς με πολύτιμες συμβουλές και τεχνογνωσία. Για αυτό και το πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα λάβεις είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του καταστήματος και την άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Γιατί να κάνεις το επόμενο βήμα;

Θα συμφωνήσουμε ότι το να «στήσει» κανείς μια δική του επιχείρηση από το μηδέν σήμερα, είναι μια τεράστια πρόκληση με αρκετά φανερά (ίσως και κάποια κρυμμένα) εμπόδια, αποδεχόμενος ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ανάληψης ενός όχι και τόσο περιορισμένου επιχειρηματικού ρίσκου.

Το να «τρέξεις» όμως μια καλά δουλεμένη επιχειρηματική ιδέα στη βάση ενός πλάνου που υποστηρίζει την πλειοψηφία των λειτουργειών μιας επιχείρησης, θα συμφωνήσουμε ότι είναι μια ευκαιρία που αξίζει κανείς να αξιολογήσει.

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη που αποκομίζει κάποιος από τη συνεργασία με ένα ισχυρό δίκτυο όπως αυτό των Kiosky’s Convenience Stores που συνεχίζει να απλώνεται σε κάθε γωνιά όχι μόνο της Αθήνας αλλά σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, είναι η βασική ανταγωνιστική αξία προς τους πελάτες τους: ένα ολοκληρωμένο κατάστημα από όπου μπορείς να προμηθευτείς τα πάντα ανά πάσα στιγμή σε ένα phygital περιβάλλον. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το αξιόπιστο δίκτυο προμηθευτών τους, τα σύγχρονα logistics, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων, το διευρυμένο ωράριο, η συνεχής εκπαίδευση των συνεργατών, η πιστότητα των καταναλωτών στο brand, η κάλυψη διανομής στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής και πολλά ακόμη.

To Kiosky’s είναι μέρος της καθημερινότητας, δεκάδων χιλιάδων καταναλωτών, σε περισσότερες από 50 γειτονιές. Σε μια περίοδο που οι επενδύσεις καθορίζονται από τη δυνατότητα άμεσης απόδοσης αλλά και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας, τα Kiosky’s Convenience Store έχουν δημιουργήσει μια δυναμική ανάπτυξης του δικτύου τους, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο το ήδη αναγνωρίσιμο brand.

Αν σκέφτεσαι να ανοίξεις το δικό σου κατάστημα, είσαι στο σωστό μέρος. Και βασικά είσαι μόνο λίγα βήματα μακριά από το να δημιουργήσεις εύκολα το δικό σου KIOSKY’S Convenience Store και να αποτελέσεις και εσύ μέρος αυτής της επιτυχημένης επιχειρηματικής ιστορίας.

Δες εδώ εύκολα και απλά πως μπορείς να ξεκινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v