Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση με βιτριόλι: Χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης λέει ο δικηγόρος του

Σε «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ νοσηλεύονται οι τραυματίες Μητροπολίτες. Δεν κρίνεται ανησυχητική η κατάστασή τους. Ο δράστης είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, λέει ο συνήγορός του.

Επίθεση με βιτριόλι: Χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης λέει ο δικηγόρος του

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών οδηγήθηκε ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Ο εν λόγω κληρικός, τον αποσχηματισμό του οποίου αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο μετέχουν οι μητροπολίτες, έριξε βιτριόλι κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ο δικηγόρος του, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

"Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης" είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ, στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν νωρίτερα χθες από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ,  6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης Αρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v