Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

Το Ηράκλειο της Κρήτης εμφανίζεται στο επίκεντρο με 19 από τις 29 μεταλλάξεις που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας. Η βρετανική παραμένει έως τώρα κυρίαρχη.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν εντοπιστεί τα 19 από τα 29 στελέχη του κορωνοϊού που φέρουν την "ινδική" ή παραλλαγή "Δέλτα". Τα υπόλοιπα έχουν εντοπιστεί στην Αττική (5), στη Θεσσαλονίκη (2) από 1 στην Αχαϊα, στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, η εν λόγω μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στο 0,19% των δειγμάτων που έχουν αναλυθεί. Στο 82,77% έχει εντοπιστεί η βρετανική μετάλλαξη, στο 15,69% η μετάλλαξη Β.1.1.318 και στο 0,62% η Β.1.351.

Τηλεδιάσκεψη

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη αλλά και την πορεία των εμβολιασμών στο νησί, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v