Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλοκαιρινές (και κοντινές) εκδρομές για πάντα

Έχεις ένα Σαββατοκύριακο; Έχουμε ωραιότατες προτάσεις κοντά -και μέσα- στην Αττική για θαλασσινή, καλοκαιρινή εκδρομούλα.

Καλοκαιρινές (και κοντινές) εκδρομές για πάντα

Η παρέα θέλει εκδρομή κοντινή για ένα σφηνάκι καλοκαιριού; Κανένα πρόβλημα. Έχουμε ωραιότατες προτάσεις κοντά στην Αττική (και μέσα της!) για να τα περάσετε φίνα.

Άστρος κοντινό

Αγαπημένο παράλιο για κοντινές αποδράσεις, και δημοφιλής προορισμός για Αθηναίους και μη, βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα και τα βαθυγάλαζα νερά του Αργολικού Κόλπου, και είναι ό,τι πρέπει για αποδράσεις αστραπή, ρομαντικές βόλτες σε σοκάκια και δροσερές βουτιές. Στο «νησί», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, θα βουτήξεις στην παραλία Πόρτες, η οποία είναι ιδανική για windurfing, ή στον Ατσίγγανο με την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά. Στον Λιόκηπο θα πας για εξαιρετικά κρέατα και σουβλιστά της ώρας, ενώ στο Στέκι θα φας νόστιμο ψαράκι και μεζεδάκια πλάι στο κύμα.

All time classic Αίγινα

Aigina Island, Greece Δεν την ξεχνάμε, πολύ την αγαπάμε. Μια ωρίτσα δρόμος, και τα βρίσκεις όλα… σε κόμπακτ συσκευασία. Και χρωματιστά αρχοντικά, και γραφικά σοκάκια. Και μια παραλιακή περαντζάδα χιλιομέτρων ιδανική για ποδηλατάδες που καταλήγει στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας. Και αρχαίο ναό (την Αφαία, κοντά στην Αγία Μαρίνα) και σούπερ νερά –αν πάρεις το βαρκάκι από την Πέρδικα ως το απέναντι ακατοίκητο νησάκι που λέγεται Μονή. Ωραία νερά θα βρεις βέβαια και στο Κλειδί, ενώ για φαγητό σημείωσε τον Σκοτάδη για ψαρικά και το Κρητών Γεύσεις για ωραία κρητική κουζίνα.

Διάβασε περισσότερα - Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Μείναμε στην Ψάθα

ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ

 

Ναι στην Ψάθα στην Αττική, γιατί όχι; Εδώ θα βρεις «χαλαρά» ταβερνάκια που απλώνουν τα ξύλινα τραπέζια τους δίπλα στο κύμα, ωραία διάφανα νερά και μια απέραντη αμμουδιά με τις ξαπλωστρομπρέλες περιορισμένες σε ένα (μικρό) κομμάτι. Μπόνους ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα και μερικά café-bar που αγναντεύουν τον κλειστό κολπίσκο. Ολόφρεσκο ψαράκι και λοιπούς θαλασσομεζέδες θα απολαύσεις στα τραπεζάκια που απλώνουν δίπλα στο κύμα, στην άκρη της παραλίας, ο Σακελλάρης και ο Άγγελος.


Διάβασε επίσης: Και τα εντός Αττικής ΣΚ έχουν τη χάρη τους

Εύβοια ζην

 

Εύβοια

Μας αρέσει πολύ αυτό το κοντινό νησί, πώς να το κρύψουμε; Για τις υπέροχες, πεντακάθαρες παραλίες του, τα όμορφα παραθαλάσσια χωριουδάκια, την πανταχού παρούσα φύση που δίνει έξτρα χρώμα στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και για πολλά, πολλά ακόμα. Για κοντινή εκδρομούλα προτείνουμε Χιλιαδού, που είναι μια όμορφη παραλία – ή για την ακρίβεια περισσότερες από μια παραλίες: δίπλα στη μεγάλη υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία γυμνιστών, από την οποία ξεκινά ένα απότομο μονοπάτι που σας φέρνει σε μια τρίτη, μικρότερη κι ακόμα ομορφότερη παραλία. Εδώ θα φας στον Ρίννη, σταθερή αξία για κρεατικά και ψαρικά, και στο Ξύλινο για νοστιμότατο σουβλάκι και ωραιότατες βάφλες.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v