Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σταμάτα, επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Ροδόπολης. Κάηκαν και αυτοκίνητα. Εγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας,

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σταμάτα, επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Διονύσου και δεν έχει ενεργό μέτωπο σε κάποιο σημείο, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης.

Προσπαθούμε να την οριοθετήσουμε, να κλείσουμε την περίμετρό της για να μην επεκταθεί κάπου αλλού και συνέχεια σβήνουμε μικροεστίες» είπε. Επίσης, έκανε λόγο για δύσκολη πυρκαγιά καθώς όπως ανέφερε oι φλόγες κινήθηκαν ανάμεσα σε κατοικίες με πυκνή βλάστηση. Μίλησε ακόμα για άνιση μάχη με τον χρόνο, τη θερμοκρασία, τον αέρα, το ανάγλυφο και τις κατοικίες που ήταν πυκνές μέσα σε βλάστηση.

Ο κοινοτάρχης της Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για τουλάχιστον είκοσι σπίτια που έχουν καεί ή υποστεί ζημιές καθώς και καμένα αυτοκίνητα ενώ είπε ότι θεωρεί ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θρηνούμε θύματα.

Οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους κανονικά είπε ο δήμαρχος Διονύσου, Ι. Καλαφατέλης, στην ΕΡΤ. Είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το κοιμητήριο της Σταμάτας κι επεκτάθηκε προς Ροδόπη, Διόνυσο και Δροσιά. Χαρακτήρισε ευτυχές το γεγονός ότι είχαν καθαριστεί οικόπεδα και χωράφια γιατί αλλιώς, όπως πρόσθεσε, τα αποτελέσματα θα ήταν πιο δυσάρεστα. Ακόμα είπε ότι μέχρι στιγμής έχει δει 2-3 καμένα σπίτια και τέσσερα αυτοκίνητα.

Προσήχθη μελισσοκόμος

Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση με πολλές ωστόσο ακόμα εστίες, δήλωσε, στην έκταση ενημέρωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μπορόφ.

Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες. Εστάλησαν, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς δύο sms στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους.

Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Berier-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης.

Εν τω μεταξύ, προσήχθη απόψε από υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ένας μελισσοκόμος, ο οποίος εξετάζεται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, ο προσαχθείς έχει μελίσσια στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι είχαν προσαχθεί τέσσερις ύποπτοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v