Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπραβέλος: Θα πιεστεί το σύστημα υγείας μέχρι τα Χριστούγεννα

Δέχομαι απειλές με επιστολές και σφραγίδα της Κρήτης, δηλώνει ο καθηγητής. Περιμένει έξαρση της πανδημίας από τον Οκτώβριο. Εκκληση για εμβολιασμό.

Καπραβέλος: Θα πιεστεί το σύστημα υγείας μέχρι τα Χριστούγεννα

«Αγωνιούμε πολύ για το 4ο κύμα. Περιμένουμε ότι μετά τον Οκτώβριο όταν οι συνθήκες θα έχουν ευνοήσει τον κορωνοιό, τα σχολεία, οι συνωστισμοί και τα ΜΜΜ θα κάνουν πάλι την ζημιά», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της  ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως ανέφερε αναμένεται μεγάλη έξαρση και πίεση στο σύστημα υγείας μέχρι τα Χριστούγεννα και έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει γρήγορα.

Παράλληλα, δήλωσε πως δέχεται απειλές με επιστολές και σφραγίδα της Κρήτης. «Ούτε στο μεσαίωνα δεν έχω δει τέτοιες περιπτώσεις. Δέχτηκα απειλή εναντίον της ζωής μου, για τον αγώνα που κάνω, ότι έχω παραπλανηθεί από τον σατανά και ότι προσπαθώ να κοροϊδέψω τον κόσμο για να εμβολιαστεί».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η υπερμετάδοση του ιού φαίνεται ότι δεν γίνεται μόνο με τα σταγονίδια αλλά και αερογενώς και χρειάζεται απολύμανση των χώρων ενώ τόνισε ότι όλη η προσοχή πρέπει να στραφεί στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας καθώς αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο και νοσήσουν βαρύτερα. «Δεν βλέπουμε εμβολιασμένους σε βαριά κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως άνθρωποι που νόσησαν επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v