Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταιγίδες και επικίνδυνα φαινόμενα έφερε ο «Μπάλλος»

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, οι βροχές και οι καταιγίδες. Καταγράφεται πτώση της θερμοκρασίας, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά σημεία της χώρας.

Καταιγίδες και επικίνδυνα φαινόμενα έφερε ο «Μπάλλος»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το νέο κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Μπάλλος». Τα καιρικά φαινόμενα του νέου μετεωρολογικού συστήματος που επηρεάζουν αρχικά έντονα το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, και σταδιακά κυρίως από το μεσημέρι όλες τις περιοχές της χώρας, τοπικά αναμένονται εν δυνάμει επικίνδυνα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας, τις χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά σημεία της χώρας.

Ήδη επηρεάζεται και η Αττική, όπου βροχές σημειώνονται από τη νύχτα, αρχικά στα δυτικά και πλέον σε μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου, ενώ αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και στην επικράτεια της ήδη πλημμυρόπληκτης Εύβοιας, κυρίως από αργά το απόγευμα της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με βαθμιαία εξασθένηση από το Σάββατο.

Στην Αττική, στα δυτικά προάστια έριξε αρκετή βροχή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι. Στην Ελευσίνα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στη 01:00 τα ξημερώματα χρειάστηκε να γίνει από την Πυροσβεστική απεγκλωβισμός οδηγού, στον παραλιακό δρόμο στο ύψος της οδού Κανελλοπούλου, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Σταδιακά οι βροχές επεκτάθηκαν στο λεκανοπέδιο, ενώ ακόμα και χαλάζι έπεσε στην Ιερά Οδό, λίγο μετά τις 08:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v