Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Τζανάκης: Αμείλικτοι οι αριθμοί, 2.500 νεκροί ως το τέλος του έτους

«Κάθε 1.000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς», τόνισε ο καθηγητής. Έκκληση για εμβολιασμούς στις μεγάλες ηλικίες.

Ν. Τζανάκης: Αμείλικτοι οι αριθμοί, 2.500 νεκροί ως το τέλος του έτους

Στο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, τα νούμερα είναι αμείλικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2,5 χιλιάδες νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1.000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς», τόνισε  ο καθηγητής.

Ο κ. Τζανάκης στάθηκε μάλιστα και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν».

Προτάσσοντας τη σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v