Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο Κώστας Γκουσγκούνης

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε στο Θριάσιο την Παρασκευή ο γνωστός ηθοποιός. Κηδεύτηκε σήμερα στην Αρτέμιδα, όπως επιθυμούσε.

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο Κώστας Γκουσγκούνης

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο Θριάσιο νοσοκομείο ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Γκουσγκούνης. 

Τον θάνατό του μετέδωσε γνωστός του δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.

Λίγο πριν σβήσει, είπε στον αγαπημένο του Δημητράκη: «Αυτό είναι το κοστούμι που θα φορέσω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα, στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε, καλή αντάμωση».

Κηδεύτηκε σήμερα (09/05/22) στις 12:00, στην Αρτέμιδα, όπως επιθυμούσε.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931. Η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε στη θεσσαλική πόλη από τον πατέρα του Δημήτρη (Μίμη τον ήξερε όλος ο κόσμος) και στη συνέχεια όταν ήρθε στην Αθήνα άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στο Χολαργό. Παράλληλα έπαιξε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες, αλλά έγινε γνωστός κυρίως για αυτές με ερωτικό περιεχόμενο, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και έτσι του δόθηκε το προσωνύμιο ο «βασιλιάς του σεξ», με σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι του.

Οι ταινίες που έλεγε συχνά πυκνά ότι ήταν σταθμός στην καριέρα του ήταν δύο. Το «Σεξ 13 μποφόρ», γυρισμένη το 1971, η οποία είχε σπάσει τα ταμεία με 85.918 εισιτήρια και ο «Ηδονοβλεψίας», που γυρίστηκε το 1984, στις Μαρίκες στη Ραφήνα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα.

Ωστόσο, η πρώτη ταινία του σε ρόλο κομπάρσου ήταν η «Αγνή του λιμανιού» το 1952, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ, με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Γιώργο Γληνό και Αλέκο Αλεξανδράκη.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη «Θεία απ' το Σικάγο» το 1957. Είναι ο άντρας δίπλα στον Στέφανο Στρατηγό, που λέει την ατάκα «θα τον σκοτώσετε τον άνθρωπο», όταν ήδη έχει πέσει η γλάστρα.

Ο ίδιος συχνά πυκνά αναφερόταν και στην ταινία «Μια ζωή την έχουμε» του 1958, όπου είχε τον ρόλο του καφετζή, με σγουρά μαλλιά ακόμη και εξυπηρετούσε τον Δημήτρη Χορν. Αλλά και στο θεατρικό έργο «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», το οποίο προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975 και έπαιζε τον Τούρκο. Η επιβλητική παρουσία του στη σειρά είχε ως αποτέλεσμα να τον ψάξει ο Άλαν Πάρκερ για να του δώσει ρόλο στο «Εξπρές του μεσονυχτίου». Τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Κάποια στιγμή έκανε και ζωντανό πορνό στο Εlite, ενώ βραβεύτηκε στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v