Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας

Το ζήτημα της «ευέλικτης προσέλευσης» όσον αφορά την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας θίγουν σε ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι χρήσιμο εργαλείο, δεν αποτελεί όμως πανάκεια, τονίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρεουν, προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή της είναι η ύπαρξη αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι προκύπτουν μία σειρά ζητημάτων όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου που ζητούν άμεση αποσαφήνιση και ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, ζήτημα ανακύπτει σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την «ευέλικτη προσέλευση» αφού δεν αποσαφηνίζεται ούτε ο όρος, ούτε οι προϋποθέσεις εφαρμογής της. Επιπλέον, δεν αποσαφηνίζεται ούτε στη βάση ποιου νομοθετικού πλαισίου σε ποια αιτιολογική βάση, ούτε με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα συμφωνείται η ευέλικτη προσέλευση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου.

 Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποβάλλουν τις ακόλουθες ερωτήσεις στον κ. Χατζηδάκη:

1. Ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο και η αιτιολογική βάση της "ευελιξίας" αυτής;
2. Πως διασφαλίζεται η συμφωνία ή η διαφωνία του εργαζόμενου να εφαρμόσει ευέλικτο ωράριο;
3. Πως διασφαλίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιείται η ευέλικτη προσέλευση από τους εργοδότες ως επιπλέον ώρες αδήλωτης εργασίας;
4. Πως προστατεύονται οι εργαζόμενοι ώστε να μην υποκύψουν στις πιέσεις να δηλώνουν άλλο ωράριο από αυτό που πραγματικά εργάζονται;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v