Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι απώθησε βάρκα με μετανάστες

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επικαλείται βίντεο -που δεν έχει αποδειχθεί αυθεντικό- για να υποστηρίξει ότι οι ελληνικές αρχές απώθησαν βάρκα με μετανάστες, από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Ρόδο προς τη Μαρμαρίδα στη μικρασιατική ακτή.

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι απώθησε βάρκα με μετανάστες

Η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα Δευτέρα την Ελλάδα ότι απώθησε στα τουρκικά χωρικά ύδατα σκάφος που μετέφερε μετανάστες και βρισκόταν έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταδίδει το Reuters.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι το περιστατικό συνέβη την Κυριακή κοντά στη Ρόδο και δημοσίευσε βίντεο από drone που δείχνει την ακτοφυλακή να τραβά το σκάφος στα τουρκικά ύδατα, κοντά στο θέρετρο της Μαρμαρίδας. Η ελληνική ακτοφυλακή δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο, συνεχίζει το Reuters.

Επίσης, το Reuters επισημαίνει ότι δεν μπόρεσε να επαληθευτεί η αυθεντικότητα του βίντεο, που δείχνει τους επιβαίνοντες σε σκάφος να συνδέουν ένα σχοινί από την πρύμνη του σε μια μικρή λαστιχένια λέμβο, η οποία στη συνέχεια ρυμουλκείται αντίστροφα και απομακρύνεται. Ούτε από το οπτικό υλικό προκύπτει πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο.

Η Αθήνα παγίως αρνείται τις κατηγορίες διάφορων οργανώσεων ότι απωθεί μετανάστες από τα ελληνικά ύδατα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v