Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φοιτητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φοιτητικοί σύλλογοι και αντιεξουσιαστές διαδήλωσαν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, δηλώνοντας αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες των επεισοδίων της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Καταγγελίες για αστυνομική βία.

Φοιτητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ  στο κέντρο της Αθήνας, στο φοιτητικό συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για αστυνομική βία και τραυματίες διαδηλωτές.

Ένταση επικράτησε και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν φοιτητές στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή στη συναυλία στο κάμπους.

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που κατέληξε εντός του ΑΠΘ. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ακολούθησε συμπλοκή με διμοιρίες των ΜΑΤ, με πετροπόλεμο και ρίψη χημικών.

Μετά τα επεισόδια της Παρασκευής εντός του ΑΠΘ, φοιτητικές ομάδες και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου διοργάνωσαν νέες πορείες το Σάββατο, τόσο στη Θεσσαλονίκη, στις 19:00 στην Καμάρα, όσο και στην Αθήνα, στα Προπύλαια, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το πρωί του Σαββάτου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευή για εμπλοκή στα επεισόδια που σημειώθηκαν εντός και εκτός του πανεπιστημιακού campus.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι δύο συλληφθέντες (24 και 21 ετών) για την ένταση που σημειώθηκε στο ΑΠΘ, έξω από το Στέκι του Βιολογικού. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v