Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση στην Τεχνόπολη για αποφοίτους του «Βαρβακείου»

Στην γιορτή μπορούν να συμμετάσχουν και φίλοι των πρώην μαθητών. Πότε θα διεξαχθεί. Τί θα περιλαμβάνει.

Εκδήλωση στην Τεχνόπολη για αποφοίτους του «Βαρβακείου»

Η Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή, συνέχεια της Βαρβακείου Σχολής που αναγέρθηκε με το κληροδότημα του Ιωάννη Βαρβάκη, συμπληρώνει φέτος 162 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό, το Βαρβάκειο έχει τροφοδοτήσει με αποφοίτους του όλους τους επιστημονικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς στίβους στην Ελλάδα και το εξωτερικό,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ονόματα όπως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Αγίου Νεκτάριου, του Γεώργιου Δροσίνη, του Δημήτρη Αιγινήτη, του Αντώνη Σαμαράκη, του Νικόλαου Πλαστήρα, του Αλέξανδρου Παπάγου, του Δημήτρη Μητρόπουλου, του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, του Κώστα Αξελού, του Κωνσταντίνου Τσάτσου, του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, του Βλάση Κανιάρη, του Άρη Κωνσταντινίδη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Γιώργου Παπαστεφάνου, του Θάνου Δημόπουλου, του Χρήστου Παπαδημητρίου, της Ελίζας Κονοφάγου, του Παύλου Ελευθεριάδη, του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη και του Τίτου Πατρίκιου, υπήρξαν, μεταξύ άλλων, απόφοιτοι του σχολείου.

Ενόψει των παραπάνω, ο Σύλλογος των Αποφοίτων που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, θεώρησε σκόπιμο να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με το οποίο να τεκμηριώσει τη διαχρονική παρουσία του Βαρβάκειου σε διάφορες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, την παρουσία του μέχρι τώρα αλλά και τη βεβαιότητα ότι η αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων αλλά και πολλών χορηγών, οι Απόφοιτοι ανέθεσαν τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ στη «Μηχανή του χρόνου». Το ντοκιμαντέρ αυτό θα προβληθεί την Κυριακή 22/1/2023 στις 6.30μμ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Εβερτ), καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόφοιτοι και οι φίλοι τους είναι καλοδεχούμενοι για να το παρακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v