Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Mediterranean College «ανοίγει» τον φάκελο Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα: «ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη: Επενδύοντας στο Περιβάλλον & στον Άνθρωπο» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023.

To Mediterranean College «ανοίγει» τον φάκελο Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

«Σύμφωνα με τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως αυτή υιοθετήθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Goeteborg το 2001 και όπως αναπτύσσεται και σε μεταγενέστερα σχετικά κείμενα: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι μία συνεχής πορεία αλλαγής και προσαρμογής, και όχι μία στατική κατάσταση, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του παρόντος, χωρίς όμως να μειώνεται η δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν και τις δικές τους ανάγκες, μέσα από την ισόρροπη και ισότιμη επιδίωξη και των τριών πυλώνων της Βιώσιμης Ανάπτυξης: Οικονομία – Περιβάλλον – Κοινωνία.»* 

Το Mediterranean College, το 1ο Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Ελλάδας, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε περιβαλλοντικές δράσεις και πίστη στην έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00-20:00, στις εγκαταστάσεις του (MC Lecture Hall, Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 5ος όρ.), την Ημερίδα με θέμα: «ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη: Επενδύοντας στο Περιβάλλον & στον Άνθρωπο». 

Επίτιμη προσκεκλημένη & βασική ομιλήτρια της Ημερίδας θα είναι η Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συμπρόεδρος του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην Ευρώπη (UN SDSN), Συμπρόεδρος του UN SDSN Greece, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων & Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE). 

Η Ημερίδα τελεί υπό τις Αιγίδες των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων. Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνουν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης & ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο κ. Στέφανος Κοτζαμάνης, Οικονομολόγος/ Δημοσιογράφος του portal Euro2Day.gr. 

Την εκδήλωση, η οποία αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες, θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους διακεκριμένοι Επιστήμονες: 

  • ΕΝΟΤΗΤΑ 1. Τι είναι βιωσιμότητα και γιατί δε μπορούμε να μείνουμε άπραγοι.
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Βιώσιμες πρωτοβουλίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 3. Συζήτηση σε πάνελ: τι έχουμε καταφέρει ως τώρα και πώς θα προχωρήσουμε μπροστά; Πώς μπορεί καθένας από εμάς να συνεισφέρει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον; 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση, με την πολύπλευρη θεματολογία της, φιλοδοξεί να αποτελέσει: 

  • Forum συζήτησης μεταξύ ερευνητών, Ακαδημαϊκών εκπροσώπων & εκπροσώπων του Επιχειρηματικού κόσμου.
  • Σημείο αναφοράς μιας ακόμη πρωτοπόρου ενέργειας του Mediterranean College, σε συνέχεια του MSc Renewable Energy Engineering, του μοναδικού μεταπτυχιακού προγράμματος στις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση, που το Κολλέγιο προσφέρει. 

Εγγυημένη ποιότητα σπουδών & αναγνωρισμένο πτυχίο στην ειδικότητα της επιλογής σου. Αν αυτό είναι που αναζητάς, το μέλλον σου είναι πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεσαι! 

Σε συνεργασία με το University of Derby, το οποίο συγκαταλέγεται στα 26 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια (σύμφωνα με τον Πανεπιστημιακό οδηγό Guardian 2020), το Mediterranean College είναι το 1ο σε κατάταξη Κολλέγιο βρετανικών σπουδών στην Ελλάδα. 

Το Mediterranean College, αποτελείται από οκτώ (8) Ακαδημαϊκές Σχολές και προσφέρει 40 αναγνωρισμένα Προπτυχιακά (Bachelor’s) και Μεταπτυχιακά (Master’s) προγράμματα σπουδών στους τομείς της Οικονομίας & Διοίκησης, των Ναυτιλιακών, της Πληροφορικής, της Ψυχολογίας, των Επιστημών της Αγωγής, των Πολιτικών & Μηχανολόγων Μηχανικών, των Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού και του Τουρισμού-Φιλοξενίας.

Επιλέγοντας το Mediterranean College, εξασφαλίζεις:

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες χρηματοδότησης. 

Γίνονται δεκτές μετεγγραφές φοιτητών από Πανεπιστήμια, Κολλέγια & ΙΕΚ (αναγνώριση μαθημάτων). 

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600

Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | [email protected] 

*https://www.kemel.gr/library/viosimi-anaptyxi

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v