Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέμπη: Απολογούνται την Παρασκευή οι σταθμάρχες της μοιραίας βάρδιας

Συνεχίζονται οι έρευνες για την τραγωδία ενώ είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν νέες διώξεις. Στο επίκεντρο των αρχών το χαρτί με τις βάρδιες στο οποίο φέρεται πως κάποιοι άλλαξαν τις ώρες αποχώρησης από το σταθμαρχείο, με διορθωτικό υγρό.

Τέμπη: Απολογούνται την Παρασκευή οι σταθμάρχες της μοιραίας βάρδιας

Την Παρασκευή θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή τρία άτομα, οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι φέρονται σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης, να αποχώρησαν από τη δουλειά τους νωρίτερα από τις 23.00, δηλαδή από όταν έληγε η βάρδια, ο ένας στις 22.10 και ο άλλος στις 22.20, όπως και ο επιθεωρητή κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε ανώτατο επίπεδο και θεωρείται πιθανό ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και νέες διώξεις.

Στο επίκεντρο των αρχών βρίσκεται το χαρτί με τις βάρδιες στο οποίο φέρεται με διορθωτικό υγρό κάποιοι να άλλαξαν τις ώρες αποχώρησης από το σταθμαρχείο. Έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο κάτι τέτοιο έγινε από τους δύο σταθμάρχες ή από κάποιον άλλον.

Οι έρευνες σε όλα τα επίπεδα βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς εγείρονται πολλά ερωτήματα, παραδείγματος χάρη ποια είναι η επιτροπή που αξιολόγησε τον 59χρονο σταθμάρχη και με ποια κριτήρια, ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια της διέλευσης των τρένων ως προς τις ώρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v