Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παν. Πειραιώς: Ανοιξαν οι αιτήσεις για μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Στατιστική

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Που δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι.

Παν. Πειραιώς: Ανοιξαν οι αιτήσεις για μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Στατιστική

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) στην «Εφαρμοσμένη Στατιστική», ξεκίνησε το 2001 με στόχο να καλύψει μια κλασική επιστημονική περιοχή η οποία έχει αποκτήσει πρόσφατα ιδιαίτερη σπουδαιότητα αφού αποτελεί την καρδιά της επιστήμης των δεδομένων (data science) και της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων (big data),υπογραμμίζει σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστήμιου Πειραιώς.

Το πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρία με το υπολογιστικό κομμάτι της Στατιστικής, για το οποίο γίνεται πρακτική εξάσκηση, με χρήση υπολογιστικών προγραμμάτων και στατιστικών πακέτων (Python, R, SPSS, Mathematica κ. ά.) στο σύγχρονο εργαστήριο υπολογιστών που διαθέτει το ΠΜΣ.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, με δυνατότητα ολοκλήρωσης συγκεκριμένων κατευθύνσεων σε σύγχρονα αντικείμενα (Επιστήμη Δεδομένων, Βιοστατιστική, Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας, Xρηματοοικονομικά), οι οποίες αποκτώνται με την επιλογή αντίστοιχων εξειδικευμένων μαθημάτων, πέραν των μαθημάτων κορμού, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι διδάσκοντες του ΠΜΣ είναι κυρίως Καθηγητές Α.Ε.Ι. με μεγάλη διδακτική εμπειρία και ερευνητικό έργο αλλά και στελέχη της αγοράς.

Οι απόφοιτοί του αποκτούν προχωρημένες γνώσεις Στατιστικής αλλά και γνώσεις ώστε να μπορούν να στελεχώσουν δημόσιους οργανισμούς, τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικά κέντρα όπου απαιτείται εξειδικευμένη στατιστική γνώση, να εργάζονται παραγωγικά σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και έρευνας αγοράς, σε τμήματα στατιστικών μελετών διάφορων μονάδων (νοσοκομείων, βιομηχανιών, μεγάλων παραγωγικών μονάδων), στα κέντρα προγραμματισμού και μελετών τραπεζικών οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κ.ά.

Οι φοιτητές/τριες του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία, με συμμετοχή σε Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης διάρκειας 3-4 μηνών, μέσω του οποίου εργάζονται σε Ελληνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στα αντικείμενα του προγράμματος.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected], το αργότερο μέχρι Παρασκευή 5 Μαΐου 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v