Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρός ένας βοσκός από τη φωτιά στη Βοιωτία, εκκενώθηκαν οικισμοί-κάμπινγκ

Οι φλόγες απειλούν δύο οικισμούς, Σκέρφι και Σαράντι. Το μέτωπο της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Επιχειρεί η πυροσβεστική.

Νεκρός ένας βοσκός από τη φωτιά στη Βοιωτία, εκκενώθηκαν οικισμοί-κάμπινγκ

Ένας βοσκός έχασε τη ζωή του από τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στη Βοιωτία. Ο 80χρονος φέρεται να εντοπίστηκε από μια γυναίκα, η οποία ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ήχησε μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Αυτή την ώρα, οι φλόγες απειλούν τους οικισμούς Σκέρφι και Σαράντι, οι οποίοι εκκενώνονται. Το διπλό μέτωπο φαίνεται να κινείται προς τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκενώθηκε κάμπινγκ στην περιοχή, όπου υπήρχαν φιάλες υγραερίου. Κατά το ρεπορτάζ, αν και ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις, η πυρκαγιά ελέγχεται.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντι μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος, «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1.000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα».

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στην περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v