Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες φωτιές ξέσπασαν σε Λοκρίδα, Ηλεία, Μεσσηνία

Δεν απειλούνται προς στιγμή κατοικημένες περιοχές. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης.

Νέες φωτιές ξέσπασαν σε Λοκρίδα, Ηλεία, Μεσσηνία

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή Γκάτζα στη Λάρυμνα του δήμου Λοκρών.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, καθώς στην περιοχή υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο βρίσκεται πολύ μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Οι φλόγες εκτείνονται σε δύσβατη πλαγιά με ποώδη βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 8 οχήματα της πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες και ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ έχουν διατεθεί μηχανήματα και υδροφόρες από την Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Λοκρών.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για δυο μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή του Λαδά στον Ταΰγετο, λίγο μετά τις 4 σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο φωτιές ξέσπασαν από κεραυνούς σε δύσβατη περιοχή, χωρίς ωστόσο να απειλείται για την ώρα κάποια κατοικημένη περιοχή.

Τις προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να περιορίσουν τα μέτωπα συνδράμουν η εθελοντική ομάδα ΟΑΚ 4χ4 Μεσσηνίας, εθελοντές από τον Ταΰγετο καθώς και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δύσβατο σημείο στην κοινότητα Λάσδικα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Επί τόπου έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επτά οχήματα και 15 πυροσβέστες, ώστε με τη συνδρομή και ενός πεζοπόρου τμήματος να προσεγγίσουν γρήγορα την εστία της φωτιάς, καθώς η περιοχή έχει έντονο ανάγλυφο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v