Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πύρινη κόλαση στον Έβρο: Μέτωπο πολλών χιλιομέτρων για 13η νύχτα

Οι φλόγες απειλούν το Σουφλί, μήνυμα από το 112. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η συνεχής μεταστροφή των ανέμων, επιβεβαιώνοντας το χειρότερο σενάριο.

Πύρινη κόλαση στον Έβρο: Μέτωπο πολλών χιλιομέτρων για 13η νύχτα

Για 13η ημέρα καίει η φωτιά στον Έβρο. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το Σουφλί.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Σουφλιού ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σε πολλά χιλιόμετρα εκτείνεται το μέτωπο της φωτιάς, που το ενισχύουν δυνατοί νοτιοδυτικοί άνεμοι. Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο αλλαγής της φοράς των ανέμων. Στην περιοχή επιχειρούν 585 πυροσβέστες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Φωτιά ξέσπασε και στην Καλαμάτα, σε αγροτοδασική έκταση, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του χωριού Ασπροπουλιά.

Η εικόνα από το απόγευμα είναι αισθητά βελτιωμένη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v