Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας στο Μπορντό

Δηλητηριάστηκε σε εστιατόριο μετά από κατανάλωση σαρδέλας, μαζί με άλλα 14 άτομα, και πέθανε μετά από λίγες ώρες από αλλαντίαση. Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση. Προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας στο Μπορντό

Η ασφυξία φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που δηλητηριάστηκε από σαρδέλες στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό και έπαθε αλλαντίαση, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV. Το γαλλικό κανάλι αναφέρει ότι η προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει ασφυξία. Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις που ενδέχεται να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το BFMTV, ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας προκλήθηκε από ασφυξία εξαιτίας δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη. Η συγκεκριμένη τοξική ουσία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αφότου έφυγε από το εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της. Θύματα τροφιμογενούς αλλαντίασης έπεσαν και άλλοι ξένοι τουρίστες που είχαν επισκεφθεί το ίδιο εστιατόριο. 

Άνοιξε προκαταρκτική έρευνα

Η εισαγγελία του Μπορντό από την περασμένη Παρασκευή διεξάγει ποινική έρευνα για το θέμα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αρμόδιας περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας, μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο εντοπίστηκαν 15 κρούσματα. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v