Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργαζόμενοι σε Επισιτισμό-Τουρισμό: Στήριξη για όλους εκτός από τους εποχικούς

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πλεόνασμα 6 δισ. ευρώ, αλλά δεν επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (5 μήνες) για 80.000 εποχικούς, καταγγέλλει η Ομοσπονδία. «Μας καταδικάζει στην φτώχεια καθώς θα είμαστε πάλι χωρίς εισόδημα».

Εργαζόμενοι σε Επισιτισμό-Τουρισμό: Στήριξη για όλους εκτός από τους εποχικούς

«Με μια ακατανόητη απόφαση η κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνει στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας μέσω του κλάδου μας μέσω της επαναφοράς του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (5 μήνες). Ουσιαστικά μας καταδικάζει στην φτώχεια και στην ανέχεια για άλλη μια χρονιά καθώς θα είμαστε πάλι χωρίς εισόδημα για 5 μήνες τουλάχιστον».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

«Τίθεται έτσι πρόβλημα επιβίωσης για σχεδόν 80.000 εποχικά εργαζόμενους, αλλά τίθεται και σοβαρό ζήτημα εν όψη της νέας σεζόν μιας και αναμένεται νέο κύμα αποχωρήσεων από τους εργαζόμενους του κλάδου και οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας αναμένεται να εκτοξευθούν», προσθέτει.

«Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων μας και στην συνεδρίαση της Διοίκησης στις 23/11/23 θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. Όσο μας αφορά είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου όμως αυτή μας η στάση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από την μεριά της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v