Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο» για θερμική εισβολή

Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 40 βαθμούς. Η ζέστη θα επιμείνει έως τα μέσα της εβδομάδας. Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο» για θερμική εισβολή

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει σήμερα ο υδράργυρος, αγγίζοντας τους 40 βαθμούς σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ η θερμική εισβολή θα διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η αυξημένη υγρασία κάνει ακόμη πιο βαριά την ατμόσφαιρα. Από τη Δευτέρα, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, προκαλώντας σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας στα βόρεια και ανατολικά.

Αντίθετα, στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο ο βοριάς θα λειτουργήσει περισσότερο σαν καταβάτης, με αποτέλεσμα οι πιο θερμές ημέρες να είναι η Δευτέρα και η Τρίτη. Εκεί η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει τοπικά ακόμη και τους 40 βαθμούς. Παράλληλα, την Κυριακή και τη Δευτέρα θα ενισχυθεί η αστάθεια, με τοπικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Από την Πέμπτη προβλέπεται σταδιακή αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας, με την ενίσχυση των βόρειων ανέμων, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΕΡΤnews.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση για την Κυριακή 23 Αυγούστου

Την Κυριακή 23 Αυγούστου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και κατά τόπους στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο