ΧΑ: Πωλούν ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕFG τα Α/Κ της Capital

Nτόμινο πωλήσεων βιώνει το Χ.A., καθώς οι ξένοι επενδυτικοί οργανισμοί αποφασίζουν να μειώσουν αισθητά την έκθεσή τους ή και να αποεπενδυθούν από ελληνικές μετοχές. H σκυτάλη των πωλήσεων πέρασε στα Α/Κ της Capital.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ΧΑ: Πωλούν ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕFG τα Α/Κ της Capital
Ντόμινο πωλήσεων, προς το παρόν χωρίς τέλος, βιώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι ξένοι επενδυτικοί οργανισμοί αποφασίζουν για διαφορετικούς λόγους να μειώσουν αισθητά την έκθεσή τους ή και να αποεπενδυθούν από ελληνικές μετοχές.

Η σκυτάλη των πωλήσεων στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας πέρασε στα βαριά χέρια των αμοιβαίων της Capital. Τα αμοιβαία του ξένου οίκου έβγαλαν μεγάλες πωλήσεις στους τίτλους της Εθνικής και της EFG Eurobank και δευτερευόντως σε αυτούς των ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo, Νηρεύς, Φουρλής κ.ά.

Η ένταση των πωλήσεών της επικεντρώθηκε στον τίτλο της Εθνικής, στον οποίο τα Α/Κ της Capital κατείχαν θέση 10 εκατ. μετοχών. Ένα μέρος της παραπάνω θέσης έχει πουληθεί το διήμερο 16 - 17 Οκτωβρίου καθώς η Capital σύμφωνα με χρηματιστές έβγαζε αλγοριθμικές πωλήσεις στον τίτλο της Εθνικής.

Την Παρασκευή οι πωλήσεις των funds της Capital στην Εθνική συνέπεσαν με εκδήλωση προσφοράς από σειρά άλλων funds με αποτέλεσμα να καταγράψει υπολογίσιμη εβδομαδιαία πτώση. 

Τα Α/Κ της Capital μειώνουν την έκθεσή τους και στον τίτλο του ΟΠΑΠ (το ποσοστό του Capital World Growth and Income Fund έπεσε κάτω του 5% στα μέσα της περασμένης εβδομάδας), όχι όμως επιθετικά λόγω και της υψηλής μερισματικής απόδοσης που ενσωματώνει ο τίτλος του οργανισμού. Η αθροιστική θέση των υπό διαχείριση funds της Capital στον ΟΠΑΠ είναι πολύ μεγαλύτερη (ίσως διπλάσια) του 4,9%.

Επιπλέον, τα Α/Κ της Capital μειώνουν την έκθεσή τους σε σειρά άλλους τίτλους της μεσαίας κυρίως κεφαλαιοποίησης όπως σε αυτούς των Ελλάκτωρ, Jumbo, Νηρεύς, Φουρλής κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v