Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύντομα η απόφαση για κριτήριο εμπορευσιμότητας

Eντός των επόμενων ημερών, στο προσεχές ή στο επόμενο Δ.Σ. του Χ.Α., αναμένεται να ληφθεί απόφαση που αφορά στην κατάργηση του κριτηρίου της εμπορευσιμότητας για τις τακτικές αναθεωρήσεις των εισηγμένων τίτλων.

Σύντομα η απόφαση για κριτήριο εμπορευσιμότητας
Eντός των επόμενων ημερών, στο προσεχές ή στο επόμενο Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναμένεται να ληφθεί απόφαση που αφορά στην κατάργηση του κριτηρίου της εμπορευσιμότητας για τις τακτικές αναθεωρήσεις των εισηγμένων τίτλων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι αρχές του Χ.Α. μετά την τελευταία αναθεώρηση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο και είχε στοιχεία απογοητευτικά. Η κρίση των τελευταίων μηνών αλλά και η πτωτική τάση του Χ.Α. καθ’ όλη τη διάρκεια του 2008 είχαν συρρικνώσει σημαντικά την εμπορευσιμότητα μεγάλου αριθμού εταιριών, οι οποίες θα οδηγούνταν στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών εάν δεν είχε παρέμβει και τότε το Χ.Α. διαμορφώνοντας -κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή- το κριτήριο της εμπορευσιμότητας.

Σήμερα, περίπου 50 εταιρίες διαπραγματεύονται στην κατηγορία Χαμηλής Εμπορευσιμότητας και Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών και εάν γινόταν τώρα αναθεώρηση με τα ισχύοντα κριτήρια περισσότερες από 20 εταιρίες θα μεταφέρονταν στην κατηγορία αυτή.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το κριτήριο της εμπορευσιμότητας δεν υφίσταται σε άλλες μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v