Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GS: "Τσεκούρι" για Alpha, EFG, Πειραιώς, ΕΤΕ

Σε μείωση της τιμής-στόχου για Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα και σε αύξηση των τιμών για Marfin Popular και Τράπεζα Κύπρου προχώρησε η Goldman Sachs, σε έκθεσή της στις 13/4.

GS: Τσεκούρι για Alpha, EFG, Πειραιώς, ΕΤΕ
Συημαντικές περικοπές στις τιμές-στόχους ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων περιέχει έκθεση της Goldman Sachs με ημερομηνία 13 Απριλίου.  

Συγκεκριμένα, ο οίκος προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς, τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα και σε αύξηση των τιμών για τη Marfin Popular και την Τράπεζα Κύπρου.

Αναλυτικότερα, ο διεθνής οίκος μείωσε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 4,90 ευρώ από τα 6 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση "neutral", για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4,30 ευρώ από 5 ευρώ, με σύσταση "sell", για τη Eurobank στα 5,10 ευρώ από 5,70 ευρώ με σύσταση "neutral" και για την Εθνική Τράπεζα στα 10,10 ευρώ από 11,20 ευρώ, με σύσταση "sell".

Αντιθέτως, αύξησε την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Κύπρου στα 4,30 ευρώ από 3,80 ευρώ, με σύσταση "neutral", και για τη Marfin Popular Bank στο 1,90 ευρώ από 1,80 ευρώ, με σύσταση "sell".

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 13,8 ευρώ, αυτή της Eurobank στα 6,6, της Alpha Bank στα 6,57, της Πειραιώς στα 6,13 ευρώ, της Marfin στα 2 και της Κύπρου στα 4,75 ευρώ.

Συνολικά για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα η σύσταση του οίκου είναι "sell", ενώ συμβουλεύει τους επενδυτές που θα ενδιαφέρονταν για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο να αποφεύγουν τις  εγχώριες τράπεζες. Ο οίκος στέκεται ιδιαίτερα στη σύσταση "sell" για την Εθνική και την Πειραιώς.

Αν και βραχυπρόθεσμα η πορεία των ελληνικών τραπεζών εκτιμά ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία των εθνικών λογαριασμών, η Goldman Sachs αναμένει ότι και τα ίδια τα μεγέθη των πιστωτικών ιδρυμάτων θα εμφανίσουν σημάδια λειτουργικής συρρίκνωσης στα επόμενα τρίμηνα και για τον λόγο αυτόν αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της και την τιμή-στόχο γι' αυτά.

Στη βάση των εκτιμώμενων για το 2012 κερδών οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται σε αντίστοιχα επίπεδα με τις ευρωπαϊκές, αναφέρει ο οίκος.

Ωστόσο, προσθέτει πως, με βάση την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την εκτιμώμενη κάτω του μέσου όρου ανάπτυξη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες και τα αυξημένα επίπεδα αβεβαιότητας μεσοπρόθεσμα, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κόστος ιδίων κεφαλαίων έναντι του μέσου όρου και για τον λόγο αυτόν θα έπρεπε να διαπραγματεύονται με σημαντικό discount.

Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή το 2010 αναπροσαρμόζονται σε 1,28 (από 1,48) ευρώ για την Εθνική, σε 0,37 (από 0,65) ευρώ για τη Eurobank, σε 0,40 (από 0,63) ευρώ για την Alpha Bank, σε 0,23 (από 0,61) ευρώ για την Πειραιώς, σε 0,17 (από 0,18) ευρώ για τη Marfin και σε 0,38 (από 0,47) ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v