Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποσό 1,95 δισ. άντλησε το Δημόσιο από τα έντοκα

Ποσό 1,95 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 3 μηνών. Το επιτόκιο ανήλθε στο 3,65% έναντι 1,67% στην τελευταία ανάλογη δημοπρασία.

Ποσό 1,95 δισ. άντλησε το Δημόσιο από τα έντοκα
Ποσό 1,95 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 3 μηνών. Το επιτόκιο ανήλθε στο 3,65% έναντι 1,67% στην τελευταία ανάλογη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 4,61 φορές.

Αναλυτικότερα, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.500 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,65%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 6,921 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 4,61 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των βασικών διαπραγματευτών αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 23 Απριλίου 2010.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι το ύψος του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές συνολικά 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των βασικών διαπραγματευτών αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού έως την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, στις 12 μ.μ.

Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

--Π. Χριστοδούλου: Ικανοποίηση για τη δημοπρασία

Την ικανοποίησή του για τη δημοπρασία εντόκων, και κυρίως για την ισχυρή επενδυτική ζήτηση και την υπερκάλυψη των τίτλων εξέφρασε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης και της σημαντικής υπερκάλυψης", δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι "η απόδοση είναι μεν υψηλότερη από το επιτόκιο που πετύχαμε τον Ιανουάριο, αλλά είναι με χαμηλότερο spread έναντι του euribor σε σχέση με τις δυο προηγούμενες δημοπρασίες".


* Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των εντόκων γραμματίων 3 μηνών δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v