Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Η έκτακτη βοήθεια δεν είναι λύση για Ελλάδα

Oι βραχυπρόθεσμες λύσεις δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα δομικά προβλήματα της Ελλάδας, αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Citi, κ. Mark Schofield, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Citi: Η έκτακτη βοήθεια δεν είναι λύση για Ελλάδα
Οι οικονομικές ενισχύσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα εξαντληθούν σε εννέα μήνες με τον τρέχοντα ρυθμό, καθιστώντας σαφές ότι οι βραχυπρόθεσμες λύσεις δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα δομικά προβλήματα της Ελλάδας, αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Citi κ. Mark Schofield σε σχετική έκθεση.

Μια ενδεχόμενη "ενδιάμεση" χρηματοδότηση της Ελλάδας, απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο, σημειώνει η Citi, τονίζοντας ότι φαίνεται πιθανότερη η αναδιάρθρωση χρέους της χώρας.

Ωστόσο, σημειώνει, η αναδιάρθρωση του υπάρχοντος χρέους θα μπορούσε να πυροδοτήσει εντονότερη "μετάσταση" που θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην περίπτωση όπου επηρεάζονταν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Όπως τονίζει, είναι αναγκαίο να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη λύση χρηματοδότησης, κάτι που όμως θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις αποδόσεις των ομολόγων μακροχρόνιας ωρίμανσης, καθώς και για την καμπύλη των ελληνικών ομολογιακών αποδόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v