Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Ισχύει το αρνητικό outlook των τραπεζών

Η διατήρηση της αδύναμης και επιδεινούμενης κατάστασης στην ποιότητα ενεργητικών και στις συνθήκες δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες συνεχίζει να στοιχειοθετεί το αρνητικό outlook, αναφέρει ο οίκος Moody’s.

Moody’s: Ισχύει το αρνητικό outlook των τραπεζών
Η διατήρηση της αδύναμης και επιδεινούμενης κατάστασης όσον αφορά στην ποιότητα ενεργητικών και στις συνθήκες δανεισμού που επικρατεί στις ελληνικές τράπεζες συνεχίζει να στοιχειοθετεί το αρνητικό outlook στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο καθώς και στις αξιολογήσεις των μεμονωμένων τραπεζών, αναφέρει ο οίκος Moody’s σε νέο «Ειδικό Σχολιασμό» επικαιροποίησης των βαθμολογιών.

«Η πρόσφατη κοινοποίηση μακροοικονομικών στατιστικών για την Ελλάδα, καθώς και τα επιχειρηματικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου για τις ελληνικές τράπεζες, δείχνουν μια πορεία που εν πολλοίς ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις της Moody’s και συνακόλουθα με τις αξιολογήσεις και τις προοπτικές που επιθέτουμε», δήλωσε ο κ. Κων/νος Κυπραίος, αντιπρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής της Moody’s Financial Institutions Group.

Η Moody’s αναφέρει ότι αντιμετωπίζει θετικά το δυναμικό ξεκίνημα που έχει κάνει η Ελλάδα στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Εκτιμά επίσης ότι οι ελληνικές τράπεζες τις οποίες παρακολουθεί (με εξαίρεση την ΑΤΕ) έχουν αρκετά κεφάλαια ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν κάποιες πρόσθετες δανειακές ζημίες, επιπλέον σε όσες έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει ότι οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι έναντι της πιθανότητας αναδιοργάνωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους (μια πιθανότητα που η Moody’s θεωρεί μικρή, αλλά όχι απίθανη) και της επίδρασης μιας απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων στον τραπεζικό κλάδο, που θα μπορούσε να αφήσει ορισμένες τράπεζες τεχνικώς χρεοκοπημένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v