Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ML: Άγριο "τσεκούρι" στις τιμές-στόχους

Σε υποβάθμιση της σύστασης για Εθνική και Alpha Bank σε “underperform” και σημαντική μείωση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς προχώρησε η Bank of America - Merrill Lynch.

ML: Άγριο τσεκούρι στις τιμές-στόχους
Σε υποβάθμιση της σύστασης για την Εθνική και την Alpha Bank σε “underperform” προχώρησε με έκθεσή της στις 31/10 η Bank of America - Merrill Lynch.

Ο οίκος προχωρά και σε μείωση των τιμών-στόχων για την Alpha Bank, την Εθνική και την Πειραιώς, με την τιμή της ΕΤΕ μάλιστα να καθορίζεται χαμηλότερα από αυτήν της Alpha.

Ειδικότερα, η τιμή-στόχος για την Alpha Bank μειώνεται στο 1,1 ευρώ ανά μετοχή από 2,2 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική Τράπεζα στο 0,8 ευρώ από 3,5 ευρώ προηγουμένως και για την Πειραιώς στο 0,1 ευρώ από 0,4 ευρώ.

O οίκος υπογραμμίζει ότι αιφνιδιάστηκε από το ράλι των τραπεζών, καθώς, όπως σημειώνει, τα ρίσκα για τους κατόχους μετοχών των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ισχυρά, και το βασικό σενάριο κάνει λόγο για σημαντική αραίωση της συμμετοχής τους.

Ο οίκος σημειώνει ότι το προφίλ ρίσκου - απόδοσης τόσο για τις μετοχές όσο και για τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών δεν είναι ελκυστικό, ενώ προσθέτει ότι δύσκολα οι ελληνικές τράπεζες θα ακολουθήσουν το ράλι του κλάδου.

Η M.L. εκτιμά ότι το συνολικό κεφαλαιακό έλλειμμα των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, μετά την υλοποίηση του «κουρέματος», ανέρχεται στα 13,4 δισ. ευρώ.

Παρά την απομόχλευση και τις πωλήσεις θυγατρικών, δύσκολα οι ελληνικές τράπεζες θα κλείσουν το έλλειμμα και θα αναγκαστούν να προσφύγουν στο ΤΧΣ, χωρίς να είναι σαφείς ακόμη οι όροι και οι επιπτώσεις για τους υφιστάμενους μετόχους, τονίζει.

Ο οίκος υπολογίζει το έλλειμμα στα κεφάλαια της Alpha Bank στο 1,55 δισ. ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας στα 4,89 δισ. ευρώ, της Eurobank στα 3,77 δισ. ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς στα 3,13 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v