Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Alpha-Eurobank

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank αποφάσισε το ΧΑ. Οι αρχές θα ξεκινήσουν έρευνα στις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις δυο τράπεζες το τελευταίο διάστημα.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Alpha-Eurobank
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank επέβαλλαν με κοινή τους απόφαση Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ΧΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι χρηματιστηριακές αρχές θα ξεκινήσουν έρευνα στις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις δυο τράπεζες το τελευταίο διάστημα. 
 

Η επίσημη ανακοίνωση

"Το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναστέλλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιριών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank ERGASIAS Α.Ε. καθώς από το συνδυασμό των σημερινών ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων στον τύπο, δεν υφίσταται επαρκής πληροφόρηση από την οποία να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του επενδυτικού κοινού.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank ERGASIAS Α.Ε. , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

Επίσης συνεπεία των παραπάνω, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων στον δείκτη FTSE ATHEX-CYCE τραπεζικός".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v