Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FTSE: Παραμένει στις ανεπτυγμένες αγορές το ΧΑ

Στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών διατηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά και την ολοκλήρωση της αναθεώρησης από τον οίκο FTSE. Διατηρείται σε "watch list", επόμενη αναθεώρηση το Σεπτέμβριο του 2013.

FTSE: Παραμένει στις ανεπτυγμένες αγορές το ΧΑ
Στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών διατηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά και την ολοκλήρωση της αναθεώρησης από τον οίκο FTSE.

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι η ελληνική αγορά παραμένει σε "watch list" για πιθανή υποβάθμιση στις αναδυόμενες αγορές, ενώ η νέα αναθεώρηση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2013.

Νωρίτερα, το Μάρτιο του 2013, ο FTSE θα εκτιμήσει ποιες από τις αγορές στη Watch List πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια που θέτει. 

Κατόπιν της απόφασης του οίκου FTSE για τη διατήρηση του ΧΑ στις αναπτυγμένες αγορές ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, δήλωσε:

«Στην περίοδο που διανύουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχύεται κάθε παράγοντας που υποστηρίζει το θετικό κλίμα για το μέλλον της οικονομίας μας. H απόφαση του οίκου FTSE για τη διατήρηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου στις αναπτυγμένες αγορές, είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι η αγορά μας καλύπτει τα απαιτούμενα τεχνικά κριτήρια που αξιολογεί η διεθνής επενδυτική κοινότητα.
 
Η ψυχολογία του επενδυτικού κοινού βελτιώνεται από τέτοιου είδους μηνύματα που ενισχύουν την αξιοπιστία την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα της αγοράς μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v