Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:Μικρό προβάδισμα για αγοραστές

Το πάνω χέρι διατήρησαν και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι αγοραστές, αναγκάζοντας όσους πόνταραν σε διόρθωση να κυνηγήσουν τις τιμές. Ζητούμενο, όμως, για το Χ.Α. παραμένει η μείωση της μεταβλητότητας.

ΧΑ:Μικρό προβάδισμα για αγοραστές
Το πάνω χέρι διατήρησαν και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι αγοραστές, αναγκάζοντας όσους πόνταραν σε διόρθωση να κυνηγήσουν τις τιμές. Zητούμενο, όμως, για το Χ.Α. παραμένει η μείωση της μεταβλητότητας σε ημερήσιο επίπεδο, ώστε να καταστεί δυνατή ανοδική εκτόνωση στη συνέχεια.

Το εφαλτήριο για κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η διευθέτηση των τεχνικών λεπτομερειών στο σχέδιο που επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος. Το Χ.Α. άλλωστε ήδη από τη συνεδρίαση της Τετάρτης προεξοφλεί λύση για την Ελλάδα την προσεχή Δευτέρα.

Πιο τεχνικά, η θετική εικόνα της αγοράς διατηρείται και από το γεγονός ότι το παράθυρο της κίνησης στα πρόσφατα υψηλά των 900 μονάδων δεν έχει κλείσει. Κλειδί για την παραμονή σε θετικό μονοπάτι είναι η διατήρηση του επιπέδου των 780-785 μονάδων, που συμπίπτει και με το ΕΚΜΟ των 50 ημερών. Θετικό στοιχείο επίσης είναι το ανοδικό γύρισμα του κάτω Bollinger Band, το οποίο δίνει πόντους στους αγοραστές για τη συνέχεια.

Επί της ουσίας, το θετικό σκηνικό ανατρέπεται άρδην μόνο αν δούμε κλείσιμο κάτω από τις 780 μονάδες, αν και είναι πιθανόν να έχουμε extreme επίπεδα πώλησης έως τις 740-750 μονάδες και το ανοδικό κανάλι να παραμένει σε ισχύ.

Σε όλες τις προηγούμενες Συνόδους Κορυφής, οι αποφάσεις αποτέλεσαν αφορμές για ισχυρά profit taking, ειδικά η επόμενη μέρα των αποφάσεων, οπότε είναι πολύ πιθανό μόλις κλειδώσουν οι τελικές τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας η αγορά να δεχθεί πίεση από τους βραχυπρόθεσμους.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης επέστρεψε υψηλότερα από το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων και πλέον είναι μπροστά στο όριο των 310-315 μονάδων, ενώ η πρώτη στήριξη στον ΕΚΜΟ των 20 ημερών στις 294 μονάδες και η δεύτερη στήριξη στις 288 μονάδες για τον ΕΚΜΟ των 50 ημερών.

Μια μάτια στα διαγράμματα των τραπεζών δείχνει ότι:

Η ΕΤΕ με την κίνησή της πάνω από το 1,68 ευρώ προσέγγισε ενδοσυνεδριακά το 1,80 ευρώ και πρώτος στόχος παραμένει το 1,83. Ο εκθετικός κινητός μέσος όρος (ΕΚΜΟ 200 ημερών) είναι στο 1,92 ευρώ. Κρίσιμο επίπεδο είναι το 1,50 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha Bank κινήθηκε με gap up και πάνω από τα 2 ευρώ ενδοσυνεδριακά και διατηρεί το καλύτερο διάγραμμα. Πρώτο σημείο προσοχής το 1,75 και έπειτα το 1,68 ευρώ.

Για τη Eurobank, η οποία εξακολουθεί να εμφανίζει τη χειρότερη τεχνική εικόνα, σημαντικό θα είναι η διάσπαση του 0,94, ενώ η σύγκλιση των Bollinger Bands πρέπει να συνεχιστεί.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, τιμή πάνω από το 0,46 ευρώ θα ανοίξει τον δρόμο για το 0,50-0,51 ευρώ, ενώ κλείσιμο κάτω από το 0,425 ευρώ θα προβληματίσει έντονα.

Αξίζει μια αναφορά στον δείκτη FTSE Mid Cap, με 7 ανοδικές συνεδριάσεις στις 8 τελευταίες. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραποδίδει της αγοράς και συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τα υψηλά του στις 1.020 μονάδες. Σημαντικό μαξιλάρι σε οποιοδήποτε pullback πρέπει να είναι οι 917-920 μονάδες.


Γ.Δ.: Η στήριξη στις 780 -785 μονάδες πλέον




FTSE/ASE – 20: Οι 285 μονάδες αποτελούν την πρώτη στήριξη



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v