Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Το ελληνικό deal ισχυροποιεί το ράλι ομολόγων

Τους 4 λόγους για τους οποίους η συμφωνία στην οποία κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα με τους πιστωτές της, ισχυροποιεί το ράλι στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, αναλύει η Deutsche Bank.

DB: Το ελληνικό deal ισχυροποιεί το ράλι ομολόγων
Η συμφωνία στην οποία κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα με τους πιστωτές της ισχυροποιεί το ράλι στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, και είναι μια ευπρόσδεκτη συμπλήρωση του ΟΜΤ, σχολιάζει η Deutsche Bank.

«Το αποτέλεσμα του νέου πακέτου για την Ελλάδα ευθυγραμμίστηκε χοντρικά με τις εκτιμήσεις μας και αντιπροσωπεύει μία σημαντική χαλάρωση των όρων από την πλευρά του επίσημου τομέα χωρίς να υπάρχει μείωση των δανείων του επίσημου τομέα σε ονομαστικούς όρους», σημειώνει ο διεθνής οίκος.

Κατά την Deutsche Bank, υπάρχουν τέσσερις λόγοι για αυτό το θετικό κλίμα:

1.Το αποτέλεσμα της συμφωνίας επιβεβαιώνει ότι για τώρα, εξακολουθεί να είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών (συμπεριλαμβανομένων των μη ευρωπαίων του ΔΝΤ) να αποφευχθεί μια συστημική κρίση, για όσο η Ελλάδα επιχειρεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις. Αν αυτό ισχύει για την Ελλάδα, τότε είναι ακόμα πιο πιθανό να ισχύσει και για τις λιγότερο προβληματικές χώρες με μικρότερα ποσά διάσωσης, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

2.Η ΕΚΤ συνεισέφερε στη συμφωνία με τη μη μείωση του διατιθέμενου από τον ELA ποσού και το πιθανό rollover των holdings των εθνικών κεντρικών τραπεζών. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να παράσχει επιπλέον πηγές χρηματοδότησης για την Ελλάδα (μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων που θα μπορούσαν να αγοραστούν από τις ελληνικές τράπεζες), και ως εκ τούτου προσφέροντας κάποιο «μαξιλάρι» στο πρόγραμμα.

3.Οι πιστώτριες χώρες έχουν αποδεχθεί de facto ένα σημαντικό «κούρεμα» NPV επί των δανείων τους.

4.Η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση του Eurogroup ήταν τέτοια ώστε να μην γίνεται αυτόματη σύνδεση μεταξύ της επιτυχίας του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων και της χρηματοδότησης που παρέχεται στην Ελλάδα. Αυτό μειώνει το ρίσκο εκτέλεσης που σχετίζεται με την άσκηση διαχείρισης των απωλειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v