Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε τραπεζικές μετοχές

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σαρωτικούς ελέγχους στις συναλλαγές τραπεζικών μετοχών. Αιτία οι πολύ έντονες διακυμάνσεις στις τιμές, κατόπιν του ναυαγίου ETE - Εurobank.

ΕΚ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε τραπεζικές μετοχές
«Σαρωτικοί» σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις συναλλαγές που έγιναν και γίνονται σε τραπεζικές μετοχές.

Αιτία οι πολύ έντονες διακυμάνσεις που έχουν καταγραφεί σε τραπεζικούς τίτλους, λίγο πριν αλλά και μετά το ναυάγιο στη συγχώνευση μεταξύ ETE και Eurobank, καθώς υπήρξαν πρωτοφανείς κινήσεις, με τις τιμές να ακουμπούν στα άκρα του ημερήσιου ορίου, καταγράφοντας εξωπραγματικό ενδοσυνεδριακό εύρος.


Αίτημα σε Άρειο Πάγο για διερεύνηση χειραγώγησης σε ΕΤΕ - Eurobank

Διερεύνηση ενδεχόμενης διαπραξης των αδικημάτων της παραβίασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας και χειραγώγησης μετοχών μετά το "ναυάγιο" στο γάμο Εθνικής και Eurobank κατέθεσαν στον Αρειο Πάγο ο βουλευτής Φθιώτιδος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Ν. Σταυρογιάννης (πρώην ΝΔ) και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μ. Γιαννάκης.

Τα δυο στελέχη επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε και κατέθεσαν αναφορά με την οποία ζητούν να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αδικημάτων για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Eurobank και ειδικά μετά τις δηλώσεις πολιτικών ότι ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε το «ναυάγιο» της επίμαχης συγχώνευσης.

Ειδικότερα, ζητούν να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, της χειραγώγησης των μετοχών, κ.λπ.

Παράλληλα, κατέθεσαν πρακτικά της Βουλής με διαλόγους του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του Π. Καμένου, όπως και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών για το επίμαχο θέμα.

Την αναφορά μελετά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v