Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exotix: Οι 5 μετοχές "καταφύγιο"

Το ΧΑ έχει απολέσει το σύνολο των κερδών που καταγράφει από την αρχή του έτους, κινείται πλέον στα επίπεδα των 830 μονάδων και δεν αποκλείεται να συνεχίσει πτωτικά, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Exotix: Οι 5 μετοχές καταφύγιο
Το εύθραυστο πολιτικό κλίμα αλλά και το αντίξοο ξένο περιβάλλον καθιστούν δύσκολη μια εκτίμηση για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, εκτιμά η Exotix σε ανάλυση που υπογράφει ο George Zois, Head of the Greek equity and fixed income desk. 

Το ΧΑ έχει απολέσει το σύνολο των κερδών που καταγράφει από την αρχή του έτους, κινείται πλέον στα επίπεδα των 830 μονάδων και δεν αποκλείεται να συνεχίσει πτωτικά, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Exotix στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεθεί "καταφύγιο" όμως θα αναζητούσε ευκαιρίες (value opportunities) σε μετοχές εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ξεχωρίζει τις Motor Oil, METΚA, Intralot, Frigoglass αλλά και τον Τιτάνα.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις εκτιμά πως η νέα κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2014.

Αναφέρει επίσης ότι η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2014 θα παράσχει κάποια στήριξη με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει πιθανά μικροπροβλήματα που ίσως ανακύψουν.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις επισημαίνει πως η προσφορά της Socar για τη ΔΕΣΦΑ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ καταβάλλονται γνήσιες προσπάθειες για την επιτάχυνση κάποιων αποκρατικοποιήσεων, όπως του ΟΛΠ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Exotix, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό στις ιδιωτικοποιήσεις από άλλες χώρες, όπως το Ντουμπάι, που καλείται να βρει 30 δισ. το επόμενο έτος, λόγω λήξεις ομολόγων.

Αναφορικά με την Κύπρο δηλώνει αρνητική στα κρατικά ομόλογα της χώρας.

Παράλληλα εκτιμά ότι αν το πρόγραμμα τς χώρας εκτροχιαστεί τότε υπάρχει ισχυρή πιθανότητα σκληρού default σε όλα τα ομόλογα, αν και αυτό δεν είναι το βασικό της σενάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v