ΕΧΑΕ: Τα έκτακτα έσοδα «ανέβασαν» τα μεγέθη

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση της για τη μετοχή της ΕΧΑΕ σε outperform. Σταθερή διατηρεί επίσης και την τιμή στόχο στα 7 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Τα έκτακτα έσοδα «ανέβασαν» τα μεγέθη

Έκτακτα έσοδα ύψους 40,1 εκατ. ευρώ, οδήγησαν τα έσοδα της «Ελληνικά Χρηματιστήρια» σε 50,6 εκατ. ευρώ στο β΄τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών 7,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Τα έκτακτα έσοδα που ενέγραψε η εταιρία απορρέουν από τις αυξήσεις κεφαλαίων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών καθώς και από τη διαγραφή των μετοχών της Coca-Cola από το ταμπλό. Ταυτόχρονα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 31,8 εκατ ευρώ έναντι 2,3 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2012.

Πέρα από τα έκτακτα έσοδα, η σημαντική άνοδος του όγκου συναλλαγών στην spot αγορά, είχε θετική επίδραση και στα υπόλοιπα μεγέθη, όπως τα έσοδα από τις συναλλαγές που αυξήθηκαν κατά 56% στα 1,6 εκατ. ευρώ.

Η Piraeus Sec, παρότι οι όγκοι συναλλαγών είναι μειωμένοι στο γ' τρίμηνο, αναμένει μια νέα αύξηση του όγκου συναλλαγών μετά το Σεπτέμβρη, όταν και περισσότεροι καταλύτες θα δώσουν κατεύθυνση στην αγορά. Σύμφωνα με την Piraeus Sec η υποβάθμιση των Ελληνικών Χρηματιστηρίων σε αναπτυσσόμενη αγορά από το Νοέμβριο του 2013, αναμένεται να δώσει ώθηση στον όγκο συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση της για τη μετοχή της ΕΧΑΕ σε outperform. Σταθερή διατηρεί επίσης και την τιμή στόχο στα 7 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v