Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Βάζει Ελλάδα στο χαρτοφυλάκιο

H ΗSBC συμπεριέλαβε την Ελλάδα στο χαρτοφυλάκιο με αναδυόμενες αγορές. Σε "κυκλικό σημείο ανάφλεξης" η οικονομία. Ενίσχυση ρευστότητας από υποβάθμιση Χ.Α. στις αναδυόμενες.

HSBC: Βάζει Ελλάδα στο χαρτοφυλάκιο

Στο χαρτοφυλάκιο με τις αναδυόμενες αγορές συμπεριέλαβε την Ελλάδα η HSBC, με στάθμιση 1,5%.

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει σε έκθεσή της ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με την οικονομία να πλησιάζει σε ένα "κυκλικό σημείο ανάφλεξης".

Σύμφωνα με την HSBC, η ιστορία κρατών που πέρασαν σοβαρές κρίσεις (Ιρλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Ισπανία) δείχνει ότι κατά κανόνα η ανάκαμψη της οικονομίας οδηγεί και σε άνοδο τη χρηματιστηριακή αγορά.

Η ώθηση δίνεται αρχικά από τις μετοχές εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου, αλλά καθώς ενισχύεται η αγορά κατοικίας παίρνουν μπροστά και οι τραπεζικές μετοχές.

Όσον αφορά τη ρευστότητα, η HSBC εκτιμά πως η Ελλάδα θα επωφεληθεί από την υποβάθμισή της στις αναδυόμενες αγορές. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο περνούσε απαρατήρητο στις ανεπτυγμένες αγορές, σημειώνει η επενδυτική τράπεζα, προσθέτοντας ότι τώρα μπορεί να σημειωθούν μεγαλύτερες εισροές ξένων κεφαλαίων. Η HSBC εκτιμά πως εφόσον η ελληνική οικονομία ανακάμψει, οι αποτιμήσεις των μετοχών βρίσκονται σε λογικά επίπεδα. 

Σημειώνει παράλληλα πως οι τραπεζικές μετοχές συγκεντρώνουν μεγαλύτερες προοπτικές για αναβάθμιση.

Εκτιμά ότι οι μετοχές των ΔΕΗ, Alpha Bank, ΕΛΠΕ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Εθνικής και ΟΠΑΠ θα ενταχθούν στο δείκτη MSCI Emerging Markets, εξέλιξη που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Συνολικά η επενδυτική τράπεζα αναμένει πως η απόδοση των ελληνικών μετοχών θα δεχθεί ώθηση από την κυκλική ανάκαμψη της οικονομίας και από πιθανή πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

 

ΤΟ FORWARD P/E ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v