Λαζαρίδης: Αυξάνεται το ενδιαφέρον ξένων για ΧΑ

"Η αγορά είναι ζωντανή, υπάρχει ενδιαφέρον και θεωρώ πως είναι διατηρήσιμο", τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, σημειώνοντας ότι το ΧΑ ωφελήθηκε από την υποβάθμιση στις αναδυόμενες αγορές. Θα κάνει επιστροφή κεφαλαίου και φέτος η ΕΧΑΕ.

Λαζαρίδης: Αυξάνεται το ενδιαφέρον ξένων για ΧΑ

Η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές από τον MSCI έφερε νέους επενδυτές στις ελληνικές μετοχές, με τους όγκους συναλλαγών να αποτυπώνουν ήδη το όφελος, καθώς τα funds με αισιόδοξη στάση απέναντι στην Ελλάδα χτίζουν θέσεις, τονίζει ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο Reuters. 

"Η αγορά είναι ζωντανή, υπάρχει ενδιαφέρον και θεωρώ πως είναι διατηρήσιμο", τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως "κάθε εβδομάδα βλέπουμε ομάδες επενδυτών από διάφορα μέρη του κόσμου. Δεν είναι μόνο τα hedge funds που δείχνουν ενδιαφέρον. Υπάρχει ένα διευρυμένο μείγμα, που περιλαμβάνει και επενδυτές με μακροχρόνιο ορίζοντα και διαχειριστές συνταξιοδοτικών ταμείων".

"Η Ελλάδα", εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, "έχει δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών: Ένα ικανοποιητικό επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και ισοτιμιακή σταθερότητα, δεδομένης της συμμετοχής στο ευρώ".

"Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι να δούμε εισροές κεφαλαίων να κατευθύνονται σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου από τις εισηγμένες και σε εκδόσεις εταιρικών ομολόγων. Αυτό θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της οικονομίας", υπογράμμισε.  

Επίσης, ο επικεφαλής της ελληνικής αγοράς υπογράμμισε ότι η ΕΧΑΕ θα επιστρέψει και εφέτος κεφάλαια στους μετόχους της. "Θα συνεχίσουμε την πολιτική της επιστροφής κεφαλαίων στους μετόχους, εκτός του μερίσματος, όπως κάνουμε από τότε που ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία", σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η ΕΧΑΕ είχε ρευστά διαθέσιμα ύψους 153 εκατ. ευρώ και μηδενικό χρέος στο α' εξάμηνο, που μεταφράζεται σε 2,34 ευρώ ανά μετοχή ή το 31% της συνολικής της κεφαλαιοποίησης.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v