Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tρεις τράπεζες κερδίζουν από το rebalancing του FTSE

Οι εκτιμήσεις για τις εισροές κεφαλαίων και την αύξηση των συναλλαγών σε Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank από τις αλλαγές στους δείκτες FTSE. Από τις 24 Μαρτίου σε ισχύ οι αλλαγές.

Tρεις τράπεζες κερδίζουν από το rebalancing του FTSE

Οι μετοχές της Εθνικής, της Alpha και της Πειραιώς εισέρχονται στον δείκτη FTSE All-World μετά το rebalancing που ανακοίνωσε ο οίκος FTSE χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, το Investability Weight των τριών μετοχών, δηλαδή το βάρος της κεφαλαιοποίησής τους που συμμετέχει στον δείκτη, είναι 16% για την ΕΤΕ και την Alpha Bank και 19% για την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, οι τρεις μετοχές τοποθετούνται στην κατηγορία Mid Cap από την κατηγορία Small Cap.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το κλείσιμο της Παρασκευής 21 Μαρτίου, που είναι και η τρίτη Παρασκευή του μήνα οπότε και συμπίπτει με τη λήξη των παραγώγων και η Δευτέρα 24 Μαρτίου θα αποτελεί την πρώτη συνεδρίαση μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, οι εισροές για τις τρεις ελληνικές μετοχές θα είναι σημαντικές, αφού αθροιστικά ίσως ξεπεράσουν τα 140 εκατ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, στη μετοχή της Alpha Bank αναμένεται ότι οι εισροές θα ανέλθουν στα 38,4 εκατ. δολάρια ή 38,57 εκατ. μετοχές, συναλλαγές που αντιστοιχούν στον μέσο όρο 3,86 συνεδριάσεων.

Στην Εθνική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα εισέλθουν κεφάλαια της τάξης των 51,4 εκατ. δολαρίων, που αναλογούν σε 9,04 εκατ. μετοχές και αντιστοιχούν στον μέσο όρο συναλλαγών 6,5 περίπου συνεδριάσεων.

Τέλος, όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, η HSBC προβλέπει ότι οι εισροές θα κυμανθούν επίσης στα 51,4 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 21,63 εκατ. μετοχές ή 3,74 φορές περίπου τον μέσο όρο των ημερήσιων συναλλαγών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v